Limburgse Aspergeroutes

Aspergekraampjes langs de aspergeroutes

Fietsen door het Land van de Asperges

Limburg is dé aspergeregio van Nederland en daar zijn we maar wat trots op! Zeg je asperges dan zeg je Limburg en zeg je Limburg dan zeg je fietsen. Niet verrassend dus dat er hier tal van aspergeroutes te vinden zijn. Ontdek fietsend het 'Land van de Asperges' en stop bij één van de vele verkooppunten langs de routes om verse asperges te kopen. Op deze pagina vind je een aantal mooie fietstochten die je tijdens het seizoen langs de vele aspergevelden brengt. Combineer je fietstocht met een heerlijke mini-vakantie, er zijn in deze periode van het jaar verschillende arrangementen die je kunt boeken.  Ook buiten het seizoen zijn deze asperge fietsroutes absoluut de moeite waard om te fietsen. Deel jouw liefde: #🧡limburg

Arrangementen

Fietsroute Asperges en Fruit

Deze 53.9 kilometer lange fietsroute voert langs de aspergevelden en boomgaarden van Venray. De fietsroute 'Asperges en Fruit' is het hele jaar door leuk om te fietsen, maar tijdens het aspergeseizoen is de route heel bijzonder.  Zo passeer je verschillende aspergevelden en boomgaarden/boerderijen waar je het witte goud, net vers uit de grond, kunt kopen.

Fietsroute Asperges en vers fruit

Kistje vers gestoken asperges op het veld

Asperge fietsroute Peel en Maas

Fiets langs aspergevelden, boerderijen en horecagelegenheden om de 'Koningin van de Groente', de asperge, beter te leren kennen. Startpunt van de 'Aspergeroute Peel en Maas' is knooppunt 25 in Helden. Ook het Kerkeböske, Streekmuseum Peel en Maas en het aspergedorp Grubbenvorst liggen op de route. Fiets, kijk en vooral; proef! Lengte van de route is 34 km.

Aspergeroute Peel en Maas

Aspergebord langs de asperge fietsroutes in de gemeente Peel en Maas

Asperge fietsroute Roermond en de Meinweg 

De fietsroute 'Aspergetocht Roermond en de Meinweg' gaat over knooppunten en laat je al het moois van Midden-Limburg zien. Je rijdt door een afwisselend landschap van kronkelende beekjes, uitgestrekte bossen en idyllische plaatsjes. Je passeert Nationaal Park de Meinweg en fietst via  rivier de Roer naar Sint Odiliënberg met haar eeuwenoude basiliek. Deze route is het hele jaar erg mooi, maar extra interessant in het voorjaar vanwege de aspergevelden. Lengte: 57,7 km puur genieten!  

Asperge fietsroute Roermond en de Meinweg

Aan het werk op de aspergevelden in de gemeente Roerdalen

Asperge fietstocht Leudal

Lengte: 48 km. Tijdens de 'Asperge fietstocht Leudal' fiets je langs de bekende 'Asperges te Koop'-borden, verkooppunten en aspergevelden die overal in Limburg te vinden zijn. Breng ook eens een bezoek aan aspergeboerderij Oppe Haes in Roggel, die je na +/- 250 meter passeert na knooppunt 49 op de Sint Elisabethdreef. Ook buiten het aspergeseizoen kan deze route prima gefietst worden, dankzij de afwisseling van open landschap, langs water (kanaal) en bossen.

Asperge fietstocht Leudal

Man aan het werk bij aspergeboerderij Oppe Haes

Fietstocht Asperges Stramproy-Leudal

Lengte: 43 km. In het voorjaar kun je tijdens de fietstocht Asperges Stramproy-Leudal genieten van mooie aspergevelden. Deze route start op het kerkplein in Hunsel. Geniet van de bosrijke omgeving, de akkervelden en de vele molens die je passeert. Onderweg kun je één van de verschillende horecagelegenheden een welverdiende pauze inlassen.

Fietstocht Asperges Stramproy - Leudal

Op het terras langs de aspergevelden

Asperge Fietstocht Proef De Grensstreek!

Lengte: 53 Km. Ontdek de Nederlands- Duitse grensstreek met deze asperge fietstocht! Fiets door twee landen, met één groente in het middelpunt: de asperge! Geniet van mooie natuur, grote aspergevelden en typische Duitse dorpen, met als hoogtepunt het aspergedorp Effeld. Stop onderweg om te smullen van heerlijke aspergegerechten en proef de unieke smaak van deze lekkere groente!

Proef de grensstreek

 

Proef de grensstreek Asperges

Fietsen En Smullen Door Twee Landen!

56 Km. Ontdek het beste van twee landen op de "Asperges: Fietsen & Smullen door Twee Landen!" Een  fietstocht door het prachtige Nederlandse en Vlaamse Limburg, waar asperges en Limburgse gastvrijheid in het middelpunt staan.

Fietsen en Smullen route

Fietsen en smullen

Molens En Asperges- Weert/Nederweert

Een culturele en culinaire fietsroute van 53 Km door Weert/Nederweert en omliggende kerkdorpen. Beschik jij over een gezonde dosis Limburgse nieuwsgierigheid? Dan is deze dagtocht een perfect voor jou. De startlocatie is station Weert, lekker duurzaam komen met de trein en genieten van een portie Limburg. 

Molens en Aspergeroute

Langs Molens en Asperges

Asperge Fietsroute: Limburg op haar best!

Fietsroute van 34,7 kilometer. Start locatie station Reuver. Lokale bewoonster Anouk nodigde haar vriendinnen uit Ridderkerk uit, om de aspergevelden live te komen bekijken. Ze schreef er een blog over. Haar belevenissen kun je lezen en de route kun je gratis downloaden.

Route van Anouk

Asperge fietsroute Limburg op haar best