Carnaval 2025

Carnaval 2024 zit er weer op. Het was wederom een mooi feestje. Nu kunnen we de dagen gaan aftellen naar volgend jaar. In 2025 zal het grootste volksfeest van Nederland plaatsvinden op zondag 2, maandag 3 en dinsdag 4 maart. Zodra er carnavalsactiviteiten en -optochten bekend zijn, dan vind je deze hier. 

Carnaval 2025

Carnaval 2025 belooft weer een groot feest te worden. Traditioneel begint het carnavalsseizoen op 11 november met het grote buitenfeest de11devande11de in Roermond. Daarna volgen weekenden met prinsenuitroepingen en recepties die georganiseerd worden door de vele carnavalsverenigingen uit onze regio. December is altijd een rustmaand voor de carnavalsvierders maar vanaf januari gaat het carnavalsgedruis helemaal los. Al deze officiële gelegenheden en recepties komen in het weekend van 1-2-3-4 maart tot een feestelijk hoogtepunt als de Vastelaovend in Limburg losbarst. 

Carnavalsoptochten

Traditioneel gezien heeft ieder dorp en stad in het Hart van Limburg zijn eigen carnavalsoptocht. De vele carnavalsverenigingen maken de mooiste praalwagens waarmee ze meestal een paar optochten in de omgeving meerijden. Onderweg wordt er vanuit deze praalwagens snoep en ander lekkers gegooid dus zorg dat je lege zakken hebt om zoveel mogelijk snoep te verzamelen! Na de optochten barst het feestgedruis zowel binnen als buiten weer los!