Het Limburgs Museum
Ontdek in het Limburgs Museum in Venlo hoe duizenden jaren geleden de geschiedenis van Nederland begon. Hier vestigden zich de eerste mensen en boeren. Hier kwamen de Romeinen ons land binnen, leefden de eerste christenen en ontstonden de eerste steden. Met interactieve tentoonstellingen, evenementen en de mooiste verhalen voor jong en oud wekt het museum de geschiedenis en cultuur van Limburg tot leven. Met dat verleden én het heden kijk je naar de toekomst. Of je nu in Limburg geboren bent of van over de provinciegrenzen komt: het Limburgs Museum is er voor iedereen.
Het Limburgs Museum. Van ós. Voor iedereen.
Bijzondere locatie
Het museum staat op een plek waar eeuwenlang de stadsmuren en vestingwerken van de stad Venlo lagen. Nadat deze in 1870 gesloopt waren werd het terrein gebruikt als rangeeremplacement voor particuliere spoorwegmaatschappijen, die via Venlo een belangrijke internationale verbinding onderhielden. Aan de zijde van het station is tevens het oudst in Nederland bewaard gebleven tankstation terug te vinden. Dit Esso tankstation werd gebouwd in 1933 en heeft sinds de jaren zeventig aan verscheidene instanties en bedrijven onderdak geboden. De geschiedenis van het terrein is voor architect Jeanne Dekkers een belangrijke bron van inspiratie geweest bij de totstandkoming van haar ontwerp voor het museum.
Familietentoonstelling Feest!
Onze provincie barst van het feestgedruis: van vastelaovend en schuttersfeesten tot ramadanfeesten en bar mitswa. Veel culturen zorgen voor verschillende soorten feesten én voor veel feestvreugde. Met al die feesten willen we plezier maken, samen genieten met vrienden en familie, maar ook aandacht besteden aan de belangrijke momenten in ons leven. In de doorlopende familietentoonstelling Feest! ontdek je met allerlei spelelementen welke feesten er in Limburg worden gevierd. Maar ook hoe, met wie, waarom én op welke manier die feesten door de tijd heen veranderen. Een feest van herkenning!
Bekijk de website van het Limburgs Museum voor meer informatie.