Maaspark Ooijen-Wanssum

Maaspark Ooijen-Wanssum vanuit de lucht gezien tijdens de zonsopkomst en een ochtendnevel
De wolken weerspiegelen in het water van Maaspark Ooijen-Wanssum
De uitkijktoren bij natuurgebied de Paardekop met mooie, gele bloemen op de voorgrond
Galloway runderen staan in de mist in de schemering van Maaspark Ooijen-Wanssum
Wandelaar krijgt natte voeten omdat de stapstenen in het Maaspark gedeeltelijk onder water staan

Natuurgebied

Bedrijven met groepsuitjes

Midden in Noord-Limburg strekt zich Maaspark Ooijen-Wanssum uit, een gloednieuw natuurgebied waar de Maas vrij spel heeft.

Uniek waterrijk gebied in Noord-Limburg

In tegenstelling tot andere natuurgebieden, is dit 540 hectare grote natuurgebied niet alleen gevormd door de kracht van de natuur, maar ook door ingenieuze waterbeheersing. Het resultaat? Een prachtig landschap waar water de hoofdrol speelt en waar je kunt dwalen door bossen, laagtes en langs natuurrijke waterplassen.

Natuurlijke buffer tegen hoogwater

Maaspark Ooijen-Wanssum dient als een natuurlijke buffer tegen de grillen van de Maas. Hoogwatergeulen vullen zich als eerste wanneer de rivier buiten haar oevers treedt, en geleidelijk stroomt het hele gebied vol. Dit unieke fenomeen creëert een spectaculair schouwspel, waar je oog in oog staat met de ongerepte kracht van de natuur.

Maaspark Ooijen-Wanssum: paradijs voor flora en fauna

Dankzij de diversiteit aan landschappen in Maaspark Ooijen-Wanssum, vind je hier een ongekende rijkdom aan planten en dieren. In de bossen en vochtige laagtes floreert een verscheidenheid aan flora, terwijl langs de oevers diverse vogelsoorten hun thuisbasis hebben.

Een beleving voor jong en oud

Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon even wilt ontsnappen aan de drukte, Maaspark Ooijen-Wanssum biedt voor iedere wandelaar meerdere opties. Wandelpaden slingeren door het gebied. Kom de rust en ruimte ervaren, bewonder de schoonheid van de natuur en laat je meevoeren door de kracht van de Maas.

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
2,63km
Wandelroute
 
6,01km
Wandelroute
 
6,01km
Wandelroute
 
 
9,31km
Wandelroute