Wandeling door Venray - De Paoterskerk

Wandeling door Venray
Grotestraat 93
5801 BE
Venray

(Stads-)Wandeling met gids

Deze wandeling geeft u een goed beeld van de rijke historie van de Franciscanen in Venray, die zich bijna 600 jaar geleden vestigden in Venray. Zij stichtten er een klooster en een daarbij horende kerk. De minderbroeders hebben inmiddels het klooster verlaten, het is nu een zorgcomplex ‘Rooyhof’ geheten. De kerk is nu een parochiekerk. 
 

De wandeling voert u naar de binnentuin van het klooster, maar het hoogtepunt is het bezoek aan de kerk. De bouwstijl van de kerk is interessant, maar ook het interieur is zeker de moeite van het bezoeken waard. In de kerk ervaart men een typisch Franciscaner sfeer, sober maar met zeer veel verrassende elementen. Na bezoek aan de kerk gaat de wandeling verder in de directe omgeving van de kerk, waar nog veel herinneringen aan deze, voor Venray zo belangrijke orde, terug te vinden zijn. Ook aan het middelbaar onderwijs voor jongens, welke de Franciscanen enkele eeuwen in Venray verzorgden, wordt aandacht besteed. 

Tip: start of eindig je wandeling met koffie en vlaai of een lekkere lunch. Deze kun je optioneel bijboeken in dit arrangement.

Prijs:
vanaf € 5,00 per persoon

Exclusief:
Administratiekosten € 5,50 per boeking

Bijzonderheden:
*Duur wandeling: 1,5 uur
*De gids begeleidt groepen van maximaal 15 personen. Voor grotere gezelschappen worden meerdere gidsen ingezet.
*Bij last-minute boekingen (binnen 7 werkdagen) worden dubbele administratiekosten in rekening gebracht.

Offerte aanvragen