Wandeling Echt: Edith Stein

Edith Stein
Plats
6101 AP
Echt

(Stads-)Wandeling met gids

Deze wandeling door Echt staat geheel in het teken van Edith Stein, een Joods-Duitse filosofe, die zich bekeerde tot het katholieke geloof en in 1998 heilig werd verklaard.

Edith Stein was oorspronkelijk van Joodse afkomst. Ze bekeerde zich tot het katholieke geloof en trad in 1933 in bij de Karmelietessen in Keulen. Eind 1938 ging ze naar het Karmelietessenklooster in Echt in een poging zo aan de Jodenvervolging te ontsnappen. Haar zus Rosa (inmiddels ook katholiek) volgde een jaar later.

In 1942 schreven de bisschoppen van Nederland gezamenlijk een brief waarin ze de deporatie van Joden aanklaagden. Hierop volgde een vergeldingsactie en Edith en Rosa werden door de Gestapo opgepakt. Via kamp Westerbork gingen ze op transport naar Auschwitz. Een paar dagen later werden ze bij kamp Birkenau vergast.

Tijdens deze wandeling met gids bezoeken jullie o.a. de Landricuskerk, officieel bedevaartsoord voor de heilige Edith Stein, de kapel in het karmelietessenklooster en de devotiekamer voor Edith Stein

Prijs:
vanaf € 67,50 per gids

Exclusief:
*Administratiekosten € 5,50 per boeking

Bijzonderheden:
*Duur: 1 ½ - 2 uur
*Minimaal 15 personen. Kleinere groepen mogelijk. Je betaalt echter voor het minimumaantal deelnemers.
*De gids begeleidt groepen van maximaal 20 personen. Voor grotere groepen kunnen meerdere gidsen aangevraagd worden.
*Bij last-minute boekingen (binnen 7 werkdagen) worden dubbele administratiekosten in rekening gebracht

Offerte aanvragen