Rondleiding Streekmuseum Stevensweert

Rondleiding Streekmuseum Stevensweert
Jan van Steffeswertplein 1
6107 BZ
Stevensweert

(Stads-)Wandeling met gids

Rondleiding door het Streekmuseum Stevensweert/ Ohé en Laak. De VVV-gids vertelt over de roerige geschiedenis van het voormalige vestingstadje Stevensweert en de voormalige heerlijkheid Ohé en Laak in Limburg.

Het museum bevindt zich in het voormalige gemeentehuis van Stevensweert. Het gebouw is een rijksmonument, ontworpen door de beroemde Roermondse architect Pierre Cuypers. Hij ontwierp o.a. ook het Rijksmuseum en centraal Station in Amsterdam.
Stevensweert en Ohé en Laak zijn omgeven door water. Ze liggen op een eiland in de Maas. Hierdoor was dit gebied goed te verdedigen en tijdens de tachtigjarige oorlog legden de Spanjaarden er diverse vestingwerken aan. De gids geeft uitleg bij de maquette van de Spaanse vesting en bij de maquette van een middeleeuws kasteel dat in het centrum van Stevensweert lag. De gids brengt de historie van kasteel Walburg weer tot leven. Bij de uitgebreide collectie baggervondsten staat de gids ook stil bij de recente geschiedenis van dit ‘Eiland in de Maas’.


Prijs:
€ 65,00 per gids
€ 2,00 per persoon entree Streekmuseum

Exclusief:
*Administratiekosten € 5,50

Bijzonderheden:
*Duur: 1 uur
*Per half uur extra € 15,00
*De rondleiding is ook uit te breiden met een rondleiding door het vestingstadje Stevensweert.
*De gids begeleidt groepen van maximaal 20 personen. Is de groep groter? Dan plannen wij een extra gids in.
*Bij last-minute boekingen (binnen 7 werkdagen) worden dubbele administratiekosten in rekening gebracht.

Offerte aanvragen